vaillant-gazkazan

A nyuszis gázkazán

A Vaillant gázkazán előtörténete

A Vaillant céget 1874-ben jegyeztette be annak alapítója, Johann Vaillant a németországi Remscheidben. Két évtizedig a cég nem emelkedett ki különösebben a fűtéstechnikai gyártók közül, ám 1894-ben benyújtották a gázüzemű vízmelegítők szabadalmát. A készülék elsőként tette lehetővé a víz higiénikus melegítését, jelentős újítást hozván az iparba. Hasonló útmutató újításként tőle származik a központi fűtés gondolata is. Korábban minden lakás egyedi módon fűtött, Vaillant találmányának hála a fűtővízzel közvetített, radiátorokon keresztül melegített lakások elve meghonosodott és gyakorlatilag az elv a mai napig változatlan és használatban van. A Vaillant gázkazán továbbfejlesztése volt a falra szerelhető kondenzációs kazán is, mely 1995 óta található meg a piacon. manapság a cég a megújuló energiák felhasználása és meglévő fűtésrendszerekben való felhasználása felé igyekszik nyitni. A Vaillant gázkazán máig egyike a legnépszerűbb termékeiknek, ugyanakkor a szolár fűtési rendszerek, napkollektorok és hőszivattyúk ugyanúgy megtalálhatók a cég kínálatában.

Vaillant gázkazán logó

A Vaillant gázkazán és más termékeket jelölő „nyuszis logó” sok változáson esett át az évek során. A cég alapítója, Johann Vaillant próbálkozott ilyen olyan logók meghonosításával a kezdeti időkben, ellenben a század utolsó évében végre megtalálta azt, amelyik mind a mai napig a cégcsoport innovatív, megbízható és kiváló minőségű termékeit fémjelzi. Egész pontosan a Húsvét vasárnapi ebéd után a Régi és Új világ című magazin olvasgatása közben találkozik először azzal a nyulas képpel, melynek használati jogára később szert tesz. Kezdetben egy angyalt próbáltak bevezetni, azonban ennek engedélyezése vallási okokból végül nem történt meg, így pont au újság olvasgatásakor volt szüksége egy új logóra.

A nyúlnak önmagában ugyan vajmi kevés köze van a Vaillant gázkazán termékekhez, ugyanakkor kellően figyelemfelkeltő, hogy megmaradjon az emberek emlékezetében. A logó maga jó néhány változtatáson esett át az elmúlt évszázadban, ugyanakkor a mai napig ugyanazt a megbízható és innovatív márkát jelképezi, ami a Vaillant maga.

A logó sikerességéről árulkodik annak ismertsége, százból hetven ember ismeri fel, és 2007-re a gyár túl volt a negyvenmilliomodik nyuszis készülék értékesítésén. A Vaillant gázkazán ismertségéhez tehát nem csupán a kiváló minőség és innovatív kialakítás járul hozzá, de a kezdetektől fogva tudatos márkaépítés is.

Vaillant gázkazán termékek

A Vaillant gázkazán termékek általában már kondenzációs kialakításnak örvendenek. A cég szinte minden fűtőipari terméke gazdaságos és energiatakarékos kialakítással bír. Egyik legnépszerűbb termékük, a Vaillant ecoTEC plus ennek egyik ékes példája. A legtöbb Vaillant kondenzációs kazán vélemény megegyezik abban, hogy az ecoTEC plus kompakt kialakítása ellenére könnyedén összekapcsolható és működtethető más Vaillant termékekkel. Ennek köszönhetően társasházak, ipari létesítmények meglévő rendszerébe tökéletesen illeszkedik. A Vaillant-gazkazan amúgy is kis helyigénnyel bír és a fentiek elve szerint könnyedén bővíthető, kapcsolhatunk hozzá szolár energiát, szivattyút, stb.

A Vaillant gázkazán termékek közt kondenzációs kombi berendezéseket is találunk. Ezeknél a termékeknél kiemelten fontos a helyi és az európai uniós irányelvek követése, a készülékek eszerinti kialakítása. A száz éves múlt a gondolkodásban sem múlik el nyomtalanul, az újonnan piacra dobott termékek alkalmasak arra, hogy a régiekre kiépített rendszerekbe további változtatások nélkül illeszkedjenek. Erre pedig bizony szükség van, hiszen a változó jogszabályok, olykor kiszorítanak egy egy korábbi terméket a piacról, melynek cseréjét így a felhasználó nem sínyli meg. Ha egy Vaillant gázkazán tönkremegy és azt a kifejezett terméket már nem találjuk meg forgalomban, nyugodt szívvel választhatunk egy másik Vaillant készüléket, nem kell az egész kazánrendszert otthon pusztán ezért újraszabni.

Vaillant gázkazán a megújuló energiák mellett

A cégcsoport mindig is iránymutató magatartásával tudta megtartani piacvezető pozícióját, mely mára már nemzetközi szinten is elismertségre tett szert. Napjainkban ez a megújuló energiák felé viszi a cég gondolkodását és tervezését. Természetesen a tradicionális értékeiket szem előtt tartva igyekeznek a kettő ötvözésén. Így például egy Vaillant gázkazán később bővíthető egy rákapcsolt napkollektorra, vagy szélerőgéppel is, amellett természetesen, hogy számos házi praktikával is spórolhatunk a gázkazán fűtésen.

A márka filozófiája a gyártás során is megmutatkozik. Egy Vaillant gázkazán gyártása során minden érintett dolgozónak egyedi azonosítójával látják el a terméket így a felelősségvállalás egyértelmű. A részegységek külön minőségellenőrzésen esnek át, majd a kiszállítás előtt is tartanak egy szúrópróba szerű ellenőrzést. Ilyenkor három-tíz terméket emelnek ki és újfent elvégeznek rajtuk egy teljes körű minőségi és működési ellenőrzést. Ennek köszönhető, hogy a cég szavatolja készülékei teljes körű minőségbiztosítását és bátran vállalja, hogy számára az üzletfelek elégedettsége, valamit az innovatív, kiváló minőségű megoldások az igazán fontosak.